Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Battalgazi Şehit Er Mehmet SUCU İlkokulu

Telefon : 04228461312
Belgegeçer : 0
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://battalgazisehitermehmetsucuio.meb.k12.tr
Adres : Alacakapı Mah.Ziraat Meslek Lisesi Sok.No 46 Battalgazi/MALATYA
VİZYON : Her yeni düşünce bir uygarlığın,her eğitimli insan Çağdaş ve güçlü bir Türkiye´nin müjdecisidir.geleceğin Türkiye´sini güneş gibi aydınlatmak, yıldızlar kadar yükseltmek ve muasır medeniyetler üstüne çıkarmak,bilimin ışığında yürümek için elele vermek.ATATÜRK ilke ve İnkılaplarının ışığında,Milli Eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve Manevi değerlerimize bağlı ,aydın fikirli,Çağdaş düşünceli,sorumluluk duygusu gelişmiş,kendine güvenen 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına ,Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmek üzere Temel Eğitimin 2. Kademesine (Ortaokula)Öğrenci yetiştirmek için varız.
MİSYON : Biz, Battalgazi Şehit Er Mehmet Sucu İlkokulu olarak; Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak Onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetişmeleri için var gücümüzle çalışmak, Okulumuzun eğitim çalışmalarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek, Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak, Çağdaş uygarlık yolunda bilimi yol gösterici olarak görmek, Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak, İçin VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ Okulumuz, Anayasada ve Milli Eğitim Temel Kanununda ifadesini bulan kendisi için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını bulunduğumuz çevrenin koşullarını da dikkate alarak etkili ve verimli bir şeklide uygulamaktadır. Eğitim-öğretimde kaliteyi artırmamızın amacı, Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı, evrensel insani değerlere saygılı, kendimize, ailemize, vatanımıza ve milletimize yararlı bireyler olmaktır. Bu amaç bizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktır. Bizler eğitimci ve öğrenciler olarak, geleceğimizi eğitim kurumlarında şekillenecek nesillerin tayin edeceğinin bilincindeyiz. Bu yüzden öğrencilerimizin yaparak - yaşayarak kendi varlığının farkına varması, gözlem alışkanlığı kazanması, kafasını işlettiği kadar, elini kullandığı kadar vicdanının sesine kulak vermesi, gülebildiği kadar güldürmeyi, düşünmeyi öğrenebildiği kadar düşündürmeyi, eleştirdiği ölçüde eleştirilmeyi, sevmeyi becerdiği kadar sevilmeyi, sorgulayabildiği kadar sorgulanabilmeyi öğrenebilen ayrıca pörsümüş kişilikten sıcak, sevecen, saygın ve onurlu bir insan olarak ödev bilincine erişmiş, sorumluluklar alabilen bireyler olarak yetişmeleri tek amacımızdır. Öğrencilerimiz daha çok üreten, verim alınan insan anlayışından öte; erdemli yardımsever, yapıcı, insancıl, aldığı eğitimle kendi yeti yeteneklerini kullanarak yaşamla ilgili tüm sorunları çözebilecek, özgürlüğün, onurun, kimliğinin ve kişiliğinin bilincinde olmalıdırlar. Yasakçı, korkutucu, baskıcı, zorbacı ve sevgiden uzak erdemsiz eğitimin yol açtığı “SİNDİRİLMİŞ İNSAN” yerine sevgi, hoşgörü ve insana saygıyı esas alan erdemli eğitimin yol açtığı “EĞİTİLMİŞ İNSAN” yetiştirmek temel görevimiz olmalıdır.
BAŞARILAR :

Öğretmen :17
Öğrenci :130
Derslik :8
Çok Amaçlı Salon :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :650
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08.40-14.30
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce.
Isınma : Doğalgaz
Servis : Servis yoktur.
Ulaşım : Malatya Belediyesi MOTAŞ´a ait otobüslerle ulaşım sağlanmaktadır.Otobüs durağı Malatya´da çevreyolu MATİM (Maliye ve Adliye Binları arkası)iş merkezi karşısındadır.256-Hasırcılar ve Üniversite Ziraat Fakültesi otobüsleri okulumuzun yanından geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz binası (Eski Adı)Malatya Tarım Meslek Lisesi(yeni ismi,Battalgazi Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) kampüs alanı içinde bulunmaktadır.Okul çevresindeki yerleşim alanı dağınıktır.uzak mahallelerden öğrenciler gelmektedir.Öğrencilerimizin Tamamı Yakını Taşımalı Eğitim Kapsamındadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine uzaklık(Eski Malatya) 3 Km,İl merkezine uzaklık 11 Km
Kontenjan Bilgileri : Okulumuzda 1 Anasınıfı-4 İlkokul-4 Özel Eğitim Sınıfı Bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz Puanla öğrenci Alan Kurum değildir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Okulumuzda Merkezi Sınav Yoktur.
Sportif Etkinlikler : Sınıflar arası Futbol-Voleybol-Basketbol Müsabakaları.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :